Actualiteiten

Caribische Nederlanders doen mee aan de 102e Nijmeegse Vierdaagse. Topprestaties.

Nijmegen 4daagse vierdaagse Ocan Caribisch CuracaoStichting Ocan is bijzonder trots op alle mensen uit onze gemeenschap die aan de 102e editie van de welbekende Nijmeegse Vierdaagse meegedaan hebben en in het verleden dit ook gedaan hebben. 

Lees meer...

Vacature: adviseurs op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed - Mondriaan Fonds

NL Mondriaan Fonds Ocan CaribischOp verzoek van het Mondriaan Fonds brengen wij onderstaande vacature onder uw aandacht. Belangstellenden kunnen via het online solicitatieformulier reageren.Sluitingsdatum is  vrijdag 7 september 2018.

Lees meer...

Oproep: Caribsche Nederlanders, doe ook mee aan open calls gemeente Amsterdam voor een nationale museale voorziening voor het slavernijverleden

 20180715 gemeente AMS Bijlmerpark theater Ocan caribisch museum slavernij
Op zondag 15 juli heeft Stichting Ocan de publieke bijeenkomst georganiseerd door de gemeente in het Bijlmerpark Theater in Amsterdam Zuidoost bijgewoond.

Lees meer...

Ocan's Spotlight: Yvette Jackson

Yvette Jackson Ocans Spotlight Caribisch ArubaNederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan plaatst dit jaar elk week één van hen in de Spotlight. Deze week de Arubaanse Yvette Jackson, psycholoog en adviseur beroepskeuze.

 

Foto: Otti Thomas

Lees meer...

Stichting Ocan gestart met inzet verhogen participatie en opkomst Caribische Nederlanders EU verkiezingen 2019

Werkgroep Europarlementsverkiezingen Ocan Caribisch Arubahuis
De Europarlementsverkiezingen vinden in mei 2019 plaats. Stichting Ocan zal voor de komende verkiezingen inzetten op actievere betrokkenheid van de Caribische gemeenschap in Nederland.   De opkomst van de gemeenschap bij deze belangrijke verkiezingen kan veel beter.  In juni jl.  is de eerste stap gezet in de vorm van het opzetten van een werkgroep die zich over de betrokkenheid van CNers bij de parlementsverkiezingen zal buigen. Dit initiatief is een samenwerking tussen Stichting Ocan en het Huis van Europa, de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Parlement in Nederland. Inmiddels heeft de eerste bijeenkomst  van de werkgroep  plaatsgevonden op de Vertegenwoordiging in Den Haag, in aanwezigheid van de Gevolmachtigde Minister van Aruba de heer  Guillfred  Besaril.

Lees meer...

Login