Actualiteiten

Ocan's Spotlight: Tico Kootes

Tico Kootes  Ocan Spotlight Aruba Caribisch
Nederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan plaatst dit jaar elk week één van hen in het licht. Deze week de Arubaanse sociotherapeut Tico Kootes, werkzaam in de forensische psychiatrie in Enschede.


Foto: Otti Thomas

Lees meer...

Oproep aan de Ocan achterban: ga stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Oproep Gemeente raadsverzkiezingen 2018 foto

Op woensdag 21 maart 2018 mogen alle stemgerechtigden naar de stembussen gaan om te stemmen op kandidaten op de kandidaatslijsten in eigen gemeente. Stichting Ocan vindt het belangrijk dat ook uw stem telt. Misschien bent u er ook niet uit welke politieke partij het beste bij uw ideeën en of belangen past. Gebruik dan een StemWijzer of kieswijzer om u hierbij verder te helpen.

Surf naar de websites https://www.stemwijzer.nl/ , https://mijnstem.nl/survey/195a7af52e590bc/start , https://home.kieskompas.nl/nl/ om uw gemeente te kiezen en deze te starten. 

Lees meer...

Uitnodiging: bijeenkomst ‘Iedereen telt mee! Maak gebruik van je stemrecht!’, vr. 16 maart 2018(12.30h) Rotterdam

Amor i Alegria in samenwerking met Stichting Ocan organiseren in het licht van de gemeenteraadverkiezingen 2018, een informatiebijeenkomst voor Caribische senioren over de thema’s, armoede, sociaal isolement, eenzaamheid en je stemrecht.

Flyer Gemeentelijke verkiezingen 2018 Caribische Senioren Rotterdam
Lees meer...

Ocan's Spotlight: Michenou Lourens

Foto Michenou Ocan spotlight caribisch curacaoNederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan, voortgekomen uit het Overlegorgaan Caribische Nederlanders, plaatst dit jaar elk week één van hen in het licht. Deze week de Curaçaose Michenou Lourens, eigenaar van Caribbean Consultancy.

Foto: Picture People Fotostudio

Lees meer...

Uitnodiging: symposium over oudere migranten in Nederland, ma. 9 april 2018(16.30h), Den Haag

Bijonsthuis Nutshuis Den Haag senioren Ocan caribisch

 Hoe word je waardig oud in Nederland als je zelf uit een andere cultuur komt? En welke rol is hierbij weggelegd voor de ouderenzorg? Deze vragen staan centraal in het fotoproject en de tentoonstelling Bij Ons Thuis. Zaterdag 24 februari is de tentoonstelling geopend in Het Nutshuis in Den Haag. 

Lees meer...

Login